Irish Fancy Canary Club of Ulster

                                      De Irish Fancy

Deze behoren tot de kleinste kanarie's van de wereld (misschien wel de kleinste)

De Irish Fancy behoort tot de glad bevederde kleine vormkanaries. Hij kent zijn oorsprong in Zuid-Ierland. Alle kleuren zijn toegelaten, al dan niet met bont, met uitzondering van rood.

Vermoedelijke tentoonstellingskooi is de koepelkooi van de Fife Fancy.

De ringmaat zou 2,7 mm zijn.

Kop: 15 punten.

Smal, slank en goed rond met een korte kegelvormige bek.

Oog: 10 punten.

Goed helder en centraal geplaatst.

Lichaam: 15 punten.

Brede schouders (ongeveer 3 cm) en conisch afnemend naar de staart toe. De vleugels moeten goed aangesloten zijn. De hals duidelijk afgetekend.

Staart: 10 punten.

Goed gesloten en duidelijk in het verlengde van het lichaam.

Bevedering: 15 punten.

Goed gesloten en van goede kwaliteit. Heldere en natuurlijke kleuren. (Bijkleuren is volledig uit den boze!)

Houding: 15 punten.

Ietwat opgericht, zo'n 65 tot 75 graden. De vogel moet een levendige en alerte indruk geven.

Poten: 5 punten.

In goede verhouding zijn en met zichtbare dijbenen.

Conditie en grootte: 15 punten.

Ongeschonden en gezond. Goed vertrouwd zijn de tentoonstellingskooi. Grootte is maximum 12,5 cm.

Belangrijk!!!

Merk wel dat het hier gaat om een nieuw ras en dat in principe geen enkele keurder deze vogels moet of kan beoordelen zolang het nieuwe ras niet erkend is door OMJ/COM.

De evolutie van deze rassen wordt nauwlettend gevolgd en aangepast naargelang de standaardeisen die door het land van oorsprong worden voorgesteld.

Deze standaard is dus uitsluitend van richtinggevende aard!

De Ierse Fancy kanarie oorspronkelijk begonnen als de Roller kanarie rond 1974 en gedurende vele jaren stonden ze bekend als de Ierse Rollers.

Ze zijn nu bekend als de Ierse Fancy kanarie als over vele jaren van selectief fokken zij hebben ontwikkeld tot de hedendaagse Ierse Fancy.

In die vroege jaren van de Ierse fancy was te zien zijn als een "type" canary langs de oostkust van Ierland, met name in de stad Wexford.

Omdat het ras vorderde zijn populariteit verspreid over heel Ierland en in 1978 de Ierse Fancy Canarische Club van Ulster was gevormd.

Vanaf die vroege jaren van de club is gegroeid van kracht tot kracht.

De vorming van de Ierse Fancy Canarische club was de studie ontwikkeling, het fokken en het tentoonstellen van dit mooie kleine kanarie te bevorderen.

De clubs eerste show werd gehouden in Coleraine stadhuis in november 1988 en vanaf dan deze show is een jaarlijks terugkerend evenement.

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in februari elk jaar waren ambtsdragers worden gekozen om te helpen bij de goede werking van de club.

De club kiest een voorzitter, vice-president, voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester, secretaris, Show-secretaris, Ass Show secretaris, Show Manager, accountants en een comite.

Het heeft ook een panel van rechters die worden ingezet om de awards plaats tijdens de shows zorgt dit ervoor dat de Ierse Fancy wordt beoordeeld door een bevoegde rechter.

De club levert ook ringen die kunnen worden gekocht door lid te worden.

De club wijst patronaat elke clubs / verenigingen die geldt voor haar en de club biedt ook een indeling waarin u uw vogels te zien zijn als er veel verschillende kleuren.

Deze kleine kanarie in de afgelopen jaren heeft gehaald in het Verenigd Koninkrijk en is in het proces van wordt opgenomen op de wereld te laten zien.

Het is verbazingwekkend dat de Ierse Fancy kanarie in haar korte bestaan ​​heeft een lange weg te komen en lang kan duren.

Meer informatie?

Irish Fancy Canary Society (UK Branch)

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb